Eltern isolierter Kinder_Albanisch

Inhaltsverzeichnis

Autor: Erika Saint Paul

Masat e izolimit

Informacione për prindërit

Fëmija juaj ka një sëmundje ngjitëse. Në mënyrë që ju dhe pacientët e tjerë të jenë të mbrojtur, ne do t'ju informojmë për masat e nevojshme të izolimit.

Kur të vini për vizita:

 • Mos mbani unaza, rrathë, orë dhe bizhuteri të tjera.
 • Lani dhe dezinfektoni duart tuaja në lavaman sipas udhëzimeve përkatëse.
 • Nëse keni të ftohur, ju lutemi të vendosni mbrojtjen e gojës dhe hundës.
 • Tani mund të shkoni te fëmija juaj.
 • Para se të dilni nga dhoma, dezinfektoni duart.
 • Do të informoheni nga stafi i infermierisë nëse duhet të mbani mbrojtëse të gojës dhe hundës jashtë dhomës së pacientit.
 • Pas vizitës nuk duhet të shkoni në kafenetë e spitalit (Le Clou ose Santerra).

Nëse ushqeni me gji dhe për këtë arsye zhvendoseni në dhomën e prindërve:

 • Ju lutemi mbajeni higjienën e duarve të përmendur më lart.
 • Ju mund të përdorni tualetin e majtë në dhomën e prindërve. Nëse dëshironi të bëni dush, ju lutemi kontaktoni stafin e infermierisë.
 • Ju mund të qëndroni në zonën e jashtme (park), por jo në kafenetë e spitalit, dhomat e zakonshme (p.sh. dhomën e infermierisë) ose në korridorin e klinikës së fëmijëve.
 • Ju mund t'i porosisni të gjitha vaktet kryesore nga stafi i infermierisë. Ju duhet të merrni ushqimet në dhomën tuaj.

Informacione të përgjithshme:

 • Nëse keni nevojë për një pompë gjiri, ju lutemi kontaktoni një kujdestar i cili do të kujdeset për organizimin.
 • Kontrolli i vizitorëve: Vetëm ju si prind mund të vini të vizitoni kurdoherë. Gjyshërit mund të vizitojnë 30 minuta një herë në javë.

 

Nëse keni ndonjë pyetje ose ndonjë gjë është e paqartë, ju lutemi kontaktoni ekipin e neonatologjisë